Wat is Sofrologie?

Sofrologie betekent het bestuderen van het menselijk bewustzijn en van zijn existentiële waarden.

De benaming werd uitgevonden door de grondlegger Prof. Caycedo in 1960. De oorsprong komt van het oude Grieks

⇒ SOS ⇒ FREN ⇒ LOGOS
vrede
harmonie
sereniteit
geest
bewustzijn
hersenen
rede
wetenschap
studie
  • Innerlijk proces : door de combinatie van ademhaling , beweging en gedachten onstaat een innerlijk proces van de mens ; dit innerlijk proces leidt naar een nieuwe vorm van bewustzijn en bestaan van de mens.
  • Kracht, energie, vitaliteit : door eenvoudige oefeningen gericht op een positieve activatie van eigen lichaamscellen , moleculen ontstaat kracht energie en vitaliteit.
  • Levenskunst, beheersing : dagelijkse training van een 10 tal minuten leidt naar een nieuw manier van leven en zijn.
    Zo leer je jezelf te leiden doorheen allerlei stresssituaties.
  • Harmonie, lichaam en geest : dit innerlijk proces leidt naar herstel, evenwicht en harmonie van lichaam en geest  ; een verhoogde waakzaamheid en klaarheid t.o.v. eigen leven en zichzelf  groeit geleidelijk aan.
  • Zelfvertrouwen : een harmonieus herstel van lichaam en geest creërt zelfvertrouwen en zelfstandigheid.
  • Eenvoud : na jaren van wetenschappelijk onderzoek over heel de wereld werd een eenvoudige methode ontwikkeld dat door iedereeen kan aangeleerd en beoefend worden ; deze methode bestaat uit statische en dynamische oefeningen ; de statische oefeningen vormen de basis voor  een verruimende geestelijke ontwikkeling ; de dynamische technieken bieden de mogelijkheid het bewustzijn via het lichaam te ontplooien
  • Waarheid en integriteit : door geleidelijk aan alles bewust te beleven en vanuit de harmonie bieden oplossingen en inzichten zich aan in het bewustzijn. Waarheid komt vanuit de diepte aan het licht. Een integere persoonlijkheid kan groeien ……
  • Vrijheid : een vrij en zelfstandig manier van leven en zijn leidt naar een gelukkig gevoel en het beleven van de diepe waarden.
email Interesse? Stuur ons een mail: info@sophrology.eu of bel: 00329 329 78 19