Els Vijverman

1. Op welke manier hebt u over Sofrologie gehoord?
Mijn man speelt tennis en ik heb Kristin daar leren kennen.

2. Waarvoor hebt u Kristin Baute gecontacteerd?
Thuis had ik het zeer moeilijk met mijn dochter, ik sliep ook zelf zeer slecht. Ik had Kristin Baute daarover verteld en zij vertelde me over Sofrologie. Ik heb dan enkele sessies gevolgd en heb gemerkt dat het zeer goed werkt voor mij.

Bij mijn eerste bevalling kon ik zeer moeilijk rustig blijven en dankzij de technieken die Kristin me heeft geleerd kon ik mezelf goed onder controle houden. Dankzij de oefeningen kon ik mijn bevalling doen zonder epidurale verdoving, iets wat ik nooit op voorhand had verwacht.

Ik had ook op voorhand informatie over mindfulness opgezocht en toegepast in de klas met de kinderen en ik merkte dat het ook bij hen een positieve invloed had. Met mijn eigen kinderen doe ik ook nog oefeningen. Zonder Kristin had ik Sofrologie nooit leren kennen.

3. Hebt u lang getwijfeld om Kristin Baute te contacteren?

Neen, we hadden er al enkele keren over gesproken op het terras van aan het tennisveld. Ik wou altijd al iets doen zoals yoga om rustig te blijven en daar heeft Kristin me gezegd dat ook zij me kon helpen.

4. Wat was uw ervaring van Kristin Baute en Sofrologie doorheen het hele proces?

Kristin is iemand die je snel op je gemak kan stellen. Er hangt ook een zeer rustige sfeer in de ruimte waar je de oefeningen doet. Als het allemaal niet van de eerste keer lukt, stelt Kristin je snel gerust. Ik heb haar ook op een andere, zeer rustige manier leren kennen. Ze heeft ook zeer veel respect voor de mensen die de groepssessie volgen.

5. Hoe lang is het geleden dat u Kristin Baute hebt gecontacteerd?
Ongeveer twee jaar geleden heb ik Kristin daarover gesproken en heb ik de sessies gevolgd.

6. Maakt u nog steeds gebruik van de technieken van Sofrologie?
a. Ja, omdat ik soms nog moeilijkheden heb om in slaap te vallen. Dan gebruik ik de inslaaptechnieken die Kristin me geleerd heeft. Ik zie ook alles veel positiever.
7. Hebt u de indruk dat Sofrologie u geholpen heeft?
a. Ja, ik heb het vooral gemerkt tijdens mijn bevalling. De vroedvrouw stond er eigenlijk voor niks bij. Door me goed te concentreren en de oefeningen van Kristin toe te passen heb ik de bevalling zonder epidurale verdoving kunnen doen.

8. Wordt u vriendelijk geholpen bij vragen
a. Aan de telefoon?
Absoluut, ik kom haar nog veel tegen en dan vraagt ze me hoe het met me is. Natuurlijk praten we nog over andere zaken ook, maar ze blijft vriendelijk en zal altijd helpen indien nodig.

9. Hebt u Sofrologie aangeraden aan vrienden of familie?
a. Waarom/Waarom niet?

Ja, ik heb mijn schoonmoeder erover gesproken, maar ik ben niet zeker of ze ook daadwerkelijk contact heeft opgenomen met Kristin. Ik heb er ook veel mensen over verteld, maar ik heb geen idee of ze er ook iets mee gedaan hebben.

10. Vindt u het goed als we een foto van u en uw naam bij uw antwoord zetten op de website?
11. Hoeveel punten op 10 zou u het hele proces van begin (eerste ontmoeting) tot einde geven? Waarom?

Ik zou haar een 10 op 10 geven, maar dat is misschien een beetje onrealistisch? Ik ben wel laaiend enthousiast over haar!

12. Hebt u verder nog opmerkingen, suggesties,.. om de communicatie van Kristin Baute nog te verbeteren?

Ik denk wel dat Kristin eens scholen moet contacteren of tijdens studiedagen contact moet opnemen met leerkrachten. Een moment van rust is goed voor de kinderen en volgens mij staat het publiek daar wel voor open.

Een andere mogelijkheid is via blogs mensen te bereiken. Ikzelf schrijf soms op blogs met moeders van jonge kinderen die problemen hebben of een dipje kennen. Dan geef ik hen de tip om Kristin te contacteren, maar ik weet niet of er ook echt iets mee gedaan wordt.

email Interesse? Stuur ons een mail: info@sophrology.eu of bel: 00329 329 78 19