Lia De Wilde

1. Op welke manier hebt u over Sofrologie gehoord?
Jaren geleden kwam ik in aanraking met sofrologie via mijn kinesist die zelf sofroloog is. Ondertussen heb ik al bij meerdere sessies over sofrologie gevolgd. De basis is overal hetzelfde, maar in Frankrijk en Zwitserland is er sprake van een vrijere tour van sofrologie. Zelf ben ik meer fan van de pure sofrologie, maar ook het pure leven.

2. Waarvoor hebt u Kristin Baute gecontacteerd?
Na mijn zoektocht naar sofrologen via het internet, kwam ik in contact met Kristin. Zij woont ook niet zo ver van mijn geboortestad Laarne.

3. Waarom hebt u voor Sofrologie gekozen? Wat gaf de doorslag?
Waarom is Lia zo geïnteresseerd in Sofrologie?
- Je staat sterker in het leven. Je hebt meer energie, je hebt meer kracht en je staat met een soort mildheid in het leven.
- Mensen in je omgeving merken ook dat er iets veranderd is. Je bent meer open, zonder jezelf te verliezen. Vroeger stond ik teveel in dienst van anderen, maar nu heb ik geleerd om mezelf graag te zien.
- In je leven kom je in aanraking met bepaalde processen. Sofrologie laat je op een comfortabele manier door het leven gaan. De oefeningen geven je kracht en de contact met de aarde geeft je extra energie. Ik kan zeggen dat het je een vreugdevol gevoel geeft.
- Ik ben veel minder materialistisch ingesteld. Het zegt me niks meer. Ik heb alleen mezelf nodig.

4. Hebt u lang getwijfeld om Kristin Baute te contacteren?
Neen

5. Hoe lang is het geleden dat u Kristin Baute hebt gecontacteerd?
Enkele jaren geleden

6. Maakt u nog steeds gebruik van de technieken van Sofrologie?
a. Ja, het wordt een automatisme. Je moet er niet over nadenken, het is een soort van levenswijze.

7. Hebt u de indruk dat Sofrologie u geholpen heeft?
Absoluut

8. Hebt u Sofrologie aangeraden aan vrienden of familie?
a. Waarom/Waarom niet?
Met mondjesmaat vertel ik er iets over tegen vrienden en familie. De algemene kennis over sofrologie is zeer laag. Mindfulness wordt sneller in de mond genomen. Het is jammer dat zo weinig mensen iets weten over sofrologie. Het geeft je kracht door de eenvoudige oefeningen. In het begin sprak ik er niet over, mensen denken snel dat je gaat beginnen zweven. Maar dat is zeker niet de bedoeling! Maar na enkele jaren veranderen mensen hun mening en merken ze ook aan jou dat je opgewekter en sterker bent. Je kan spreken van een verandering van houding.

In het begin is iedereen tegen zaken zoals mindfulness en sofrologie, maar nu moeten ze toch toegeven dat het een goede invloed heeft. Toch ben ik nog voorzichtig met de informatie die ik er over geef. Ik ben zelf heel gelukkig en ik zou niet graag willen dat iemand dat ondermijnt. Sofrologie bezorgt me veel vreugde en ik straal dat ook uit op anderen. In mijn omgang met andere mensen kom ik rustig over, ik kan door mijn eigen houding mensen beïnvloeden. Ik kan wel zeggen dat ik in een bepaald opzicht geëvolueerd ben.

Ik wil gerust meehelpen tot meer bekendheid van Sofrologie. Dat is mijn grote wens. Sofrologie moet meer bekend geraken onder de mensen en een goede uitstraling hebben.

9. Hoeveel punten op 10 zou u het hele proces van begin (eerste ontmoeting) tot einde geven? Waarom?
Kristin krijgt van mij 10 op 10. Kristin is meer dan een sofrologe. Ze is begaan met de mensen, heeft een warme uitstraling en heeft een zeer groot, warm hart. Ze doet haar werk werkelijk zoals het zou moeten zijn.

11. Hebt u verder nog opmerkingen, suggesties,.. om de communicatie van Kristin Baute nog te verbeteren?
Zoveel mensen dragen een zware last op hun schouders. Door sofrologie leer je daar anders mee omgaan, je leert comfortabeler leven en het geeft je kracht. Mensen moeten niet lijden.

email Interesse? Stuur ons een mail: info@sophrology.eu of bel: 00329 329 78 19